Új Night&Day éjjel-nappal viselhető kontaktlencsék

air optix night and day

A Night&Day, szilikon-hidrogél alapanyagból készült kontaktlencse bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend.
Ennek a lencsének a kifejlesztését eredetileg az éjjel-nappali viselet igénye indította el.

A fejlesztés folyamata során a legnagyobb kihívást az éjjel-nappali viselethez szükséges oxigén mennyiség biztosítása jelentette. Az 1999-ben hazai piacra kerülő Night&Day kontaktlencse forradalmasította a lencseviseletet.

A hagyományos hidrogél kontaktlencsékhez képes mintegy ötszörös oxigénáteresztő-képessége kiküszöbölte a lencseviselet során fellépő oxigénhiányból adódó szöveti elváltozásokat, melyek korábban sok nehézséget okoztak a pácienseknek, illesztőknek egyaránt. A Night&Day kontaktlencse eddig nem ismert szabadságot nyújtott viselőjének, hiszen nem kellet korlátozni az órákban kifejezett viseleti időt.

2003-ban a termék megkapta az engedélyt a terápiás alkalmazásra is. A Night&Day kontaktlencse terápiás alkalmazása számtalan megbetegedés során segíti elő, vagy gyorsítja meg a szaruhártya gyógyulását, regenerációját. Az idők folyamán a termék több geometriai változáson ment keresztül, melynek a mégjobb illeszkedést és a kényelem növelését szolgáltatták. 2007-ben Európa bizonyos országaiban és az Egyesült államokban a szilikon-hidrogél lencsék már az új illesztések mintegy felét tették ki.

Ennek a növekedésnek az oka a páciensek fokozott konfortigénye, hiszen a lencseviselők mintegy 70%-a lencseviselettel összefüggő díszkonfort-érzetről panaszkodik, mely díszkonfort-érzet egy része a hagyományos kontaktlencsék viselete során kialakult krónikus oxigénhiányból adódik. A fejlesztés azonban nem állt meg.

air optix night and day

A kényelem további növelése érdekében a Ciba Vision kifejlesztette a hármas funkcióval rendelkező Aqua nedvesítő rendszert, mely biztosítja a lencsefelszín síkosságát, a lencse nedvességének megtartását, és a kényelem fenntartását a teljes kihordási idő alatt.

A felszíni síkosítást egy különleges, vízbarát tulajdonsággal rendelkező nedvesítőanyag biztosítja, mely a lencsfelszínhez kapcsolódva azon egy selymes réteget képez, csökkenti a szemhéj és a lencsefelszín közötti súrlódást, ezáltal azonnali kényelmet biztosít a lencse felhelyezését követően.
A nedvesség megtartásáért a „lotrafilcon A”, szabadalmaztatott, 24% víztartalmú alapanyag a felelős, mely csökkent párolgási tendencia révén képes a nedvesség megtartására, biztosítva ezáltal az egész napos kényelmet.

A kényelem folyamatos fenntartása az ultrasima felszínnek köszönhető, mely kiválóan nedvesedik, a könny képes egységes film-réteget alkotni a lencsefelszínen, így a lencse nap mint nap kényelmes marad.

Az új Air Optix Night&Day Aqua kontaktlencsének a kiváló nedvesedése az alacsonyabb kezdeti kontaktszög eredménye. A jobb nedvesedés egyidejűleg fokozottabb felrakódásokkal szembeni ellenállást is eredményez, mely úgyszintén hozzájárul a kényelmesebb viselethez.

Az új Air Optix Nigh&Day Aqua bevezetésével az illesztőknek lehetőségük nyílik egy olyan prémium kategóriás kontaktlencsével ellátni a pácienseket, mely a kényelem egy magasabb szintjét képviseli. Egy kontaktlencse, mely még többet nyújt viselőjének, éjjel-nappal.

Share

Zalka Optika Székesfehérvár



Szemüvegtisztító Spray